Regelmatig ontvangen wij aanbevelingen van boeken en koppelingen naar locaties waar je (e-)books kunt downloaden of bestellen:

Je tweede Carrière

Nieuwe keuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag’ van auteur Donald Suidman.Je tweede carriere
Ongeveer 600 duizendhoger opgeleide 45-plussers zouden graag ander werk willen doen, maar de kansen daarop zijn momenteel niet erg groot. Van hen zijn er nu zeker 50 duizend werkloos, en dat aantal groeit snel. Dit inspirerende boek haalt je uit je dip, helpt om je oogkleppen af te zetten en alternatieven te bekijken. Ben ik ondernemer? Is uitzendwerk een optie? Vind ik werk eigenlijk wel belangrijk? Wat is er nog meer?

Je tweede carrière staat vol met ervaringsverhalen, informatieve overzichtsartikelen en praktische tips. Invuloefeningen en checklists zetten de lezer aan het werk. Is een carrièrecoach iets voor mij, en hoe vind je een goede? Is studeren een idee?  Hoe vind je eigenlijk je passie?
Klik hier voor bestellen.

Aan de slag met verlies

Aan de slag met verlies

Riet Fiddelaers-Jaspers en Jakob van Wielink schrijven toegankelijk over de impact van een (persoonlijk) verlies op de werkvloer, door fusie, ontslag of overlijden. Maar ook zaken als ongewenste kinderloosheid, echtscheiding of ziekte kunnen het functioneren van iemand belemmeren. Dit boek combineert voorbeelden met theorie en geeft suggesties en tips en is een handleiding voor het begeleiden en coachen van werknemers.

Deel I Verlies op de werkvloer: welke impact heeft het en hoe gaan mensen ermee om?
-Verlies op de werkvloer
-De verliescirkel
-Veranderingen en ons brein
-Als het werk de veroorzaker is van verlies

Deel II In gesprek over verlies op het werk
-Werken als je partner ziek is
-Verlies van gezondheid
-Verlies door overlijden
-Verlies door echtscheiding
-Ingrijpende veranderingen op het werk
-Verlies van werk
-Een traumatische gebeurtenis op het werk

Deel III Aanbevelingen
-De zes pijlers van succes bij verlies en verandering
-Terugblik met auteurs 

Help ik heb geen baan meer!

2014 wordt geen gemakkelijk jaar voor werkzoekenden. Om de simpele reden dat er 650.000*) geregistreerde werklozen rondlopen – waarvan 250.000 tussen 45-65 jaar oud – plus 50.000 zzp’ers die zowel naar tijdelijke opdrachten als naar een vaste baan op zoek zijn. Daar staan – zolang de economie in Nederland niet aantrekt – slechts 100.000 vacatures tegenover: tel uit je winst!

Veel 45-plussers komen uit een cultuur die zich kenmerkte door ‘lifetime employment’. Zij staan ineens op straat en moeten eigenlijk voor het eerst – of na heel lange tijd – weer gaan solliciteren. Hoe doe je dat ook alweer? Hoe solliciteer je anno NU?

Herken je deze uitdaging? Dan is dit GRATIS e-book jou op het lijf geschreven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit boek!!

e-Book: Ik mag nog 20 jaar werken

20j ebook

Gratis LinkedIn boeken social media

http://ppynenburg.nl/webshop