Bij WerkVinden2.0 vieren we regelmatig een feestje als één van onze WerkVinders een baan heeft gevonden. Zij willen hun succes graag delen om jullie te motiveren en te stimuleren om vooral door te gaan. Ook vertellen zij over de rol van Werkvinden2.0 bij hun speurtocht naar werk.

Houd je ons op de hoogte van jouw vorderingen? Geef je succes door via succesen@werkvinden2punt0.nl.

 

WerkVinderLeeftijdWerk vanafHet verhaal
Jet_DSC2200_small
Jet Boer
Februari 2016Jet Boer: “Nooit verwacht dat het zo zou lopen."
Ik ben in de loop van 2014 binnen gewandeld bij WerkVinden2.0, in die tijd nog aan het Thorbeckeplein. Toen vond ik het al een interessante club, waar ik vaker ben langsgegaan, maar ik zag nog niet zo direct wat het voor mij zou kunnen betekenen. Lees verder
succesverhaal Wilbert de GreefWilbert de Greef begon voor zichzelfNovember 2015Wat is er nu mooier dan het combineren van je hobby en je werk? Dat is Wilbert de Greef, inmiddels volwaardig chocolatier, gelukt! “Sinds deze zomer verblijd ik de wereld met mijn chocolade en pralines”, aldus Wilbert. “Nou ja, vooral particulieren, volwassenen die iets lekkers en unieks willen van chocolade”. Lees verder
Cynthia Kientz
Cynthia Kientz 'Niet opgeven'
November 2015‘Bij WerkVinden2.0 hervond ik mijn zelfvertrouwen’

Al iets meer dan een jaar werkt Cynthia Kientz nu bij de grootste bierbrouwer van Nederland. Heineken, voor wie dat niet weet. Ze kwam daar binnen omdat ze op Indeed de vacature voor HR-medewerker zag en daarop solliciteerde. Het eerste jaar werkte ze er nog via een uitzendbureau, maar sinds november is ze in het gelukkige bezit van een jaarcontract. Reden genoeg om een flesje bier te openen al is dat nu precies het drankje dat Cynthia niet lust.
Lees hier verder


Marcel Hoogervorst vond netwerkend een baan als graficus
Oktober 2015Half augustus 2014 ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Twee weken later was ik alweer aan het werk bij een ander bedrijf. Dan hoop je, ondanks een contract van 4 maanden, dat je hier voor langere tijd kunt blijven werken. Helaas bleek dit niet het geval en eind 2014 was ik dus echt werkloos.

Als je je hele leven gewerkt hebt, valt het niet mee om opeens hele dagen thuis te zijn. Ondanks het feit dat ik genoeg te doen heb en mij niet zo gauw verveel, wilde ik toch graag aan het werk. Het solliciteren en het zoeken naar werk gaat tegenwoordig heel anders dan vroeger. Ik vroeg me af wat ik moest gaan doen en hoe ik het zoeken naar werk aan moest pakken. Ik had echt geen idee.
Lees hier verder
Emmie Visser2Emmie Visser "Als een warm bad"
Oktober 2015De felicitaties neemt Emmie Visser dankbaar en verheugd in ontvangst, sinds ze deze maand werkeloos af is en een mooie baan heeft gevonden bij Parkmobile als Customer Service Medewerker. Een baan die haar op het lijf is geschreven. Een traject bij Werkvinden zette haar qua sollicitaties op het juiste pad en een verzoek om een review van de parkeerapp Parkmobile leidde tot dit succesverhaal.

‘Eigenlijk ging het heel toevallig’, kijkt Emmie er op terug. Lees hier verder
Michel Abspoel Michel AbspoelOktober 2015Deze zomer kregen wij binnen WerkVinden een bericht van Michel Abspoel over solliciteren tijdens vakantieperiodes. Onderstaand zijn verhaal.

Vandaag ben ik begonnen in een tijdelijke functie als conciërge. Dit ter vervanging van de huidige conciërge die een hartoperatie heeft ondergaan. Ik heb genoten van deze eerste dag! Ik zit op 2 locaties in Alphen en op fietsafstand. Afwisselend drie dagen op de ene school en twee dagen op de andere. Van 8 tot half 5. Lees hier verder
Paola Hoogervorst
Paola Hoogervorst koos het goede pad.
September 2015Nadat Paola Hoogervorst vertrok bij de Postcodeloterij, waar ze werkte als Senior Klantprogramma Coördinator, begon het zoeken voor haar naar een nieuwe baan. Een job die niet moest lijken op wat ze al deed. ‘Ik wilde een nieuw pad inslaan’, vertelt ze en dat pad vond ze onder andere, via WerkVinden 2.0, bij EDM waar ze nu als Online Marketeer Lifestyle werkt. Veel van de activiteiten die ze leerde en ontplooide bij WerkVinden komen nu van pas in haar nieuwe betrekking.
Lees hier verder
Ronald Spek
Ronald Spek
Oktober 2014Na het volgen van een Traject bij Werkvinden 2.0 en het deelnemen aan verschillende workshops heeft Ronald Spek in oktober vorig jaar weer een baan gevonden. ‘Ik werk nu bij Grimbergen hier in Alphen aan den Rijn. Dat is een bedrijf in de staalbouw en initieel deed ik daar de logistiek en later is daarbij ook de inkoop bij gekomen. Dit kwam doordat ik veel ervaring heb opgedaan bij een groothandel voor bouw en industrie.’ Lees hier verder.
elsje
Elsje Konings-Zeiss vond werk als projectsecretaresse
51 JaarNovember 2014 Terugblikkend op 2014 kan ik niet anders zeggen dat het voor mij life changing is geweest.

In januari kreeg ik heel onverwachts te maken met ontslag bij een bedrijf waar ik letterlijk tot
op de laatste minuut met heel veel plezier en gedrevenheid heb gewerkt. Totaal uit het veld
geslagen, murw, niet beseffend waarom en hoe verder, kortom helemaal de kluts kwijt.
In de maanden erna werd het alleen maar moeilijker en moeizamer en het eindigde
uiteindelijk  in de rechtszaak, waar ik toen pas het gevoel kreeg dat het recht zegevierde.
Lees hier verder.
Vincent_DSC6612_sq
Vincent Hurenkamp vond werk als calculator
31 jaarNovember 2014 Graag vertel ik jullie over mijn positieve ervaring bij Werkvinden2.0.

In juli kreeg ik het vervelende nieuws te horen dat mijn jaarcontract niet werd omgezet in een vast contract. Het nieuws kwam onverwachts en daarom hard aan.
...
Iemand vertelde mij over Werkvinden2.0... Na een kennismaking kreeg ik goede hulp bij bij mijn CV en brief. Lees hier verder.
Willy Treur
Willy Treur vond werk in haar vakgebied
November 2014 Willy Treur: Bij WerkVinden2.0 kwam ik weer onder de mensen

In november 2013 raakte ik mijn baan kwijt als medisch typiste bij het Diaconessenhuis in Leiden. Verder werkte ik ook bij Horizon als assistent in de huishouding, maar ook die baan ging verloren. De bezuinigingen zaten me zwaar tegen. Dat was best een zwaar jaar, als ik nu terugkijk. Na de zomer van 2014 zag ik een advertentie van WerkVinden2.0 waarin ze gastvrouwen zochten en daar heb ik op gereageerd.
Lees hier verder.
Patrick OverdijkPatrick Overdijk vond werk als unit leiderJuni 2015Patrick Overdijk heeft op zijn eigen unieke wijze een nieuwe baan gevonden als unitleider bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn. Vele sollicitaties bracht hij persoonlijk langs. Patrick stond aan de wieg van het ZP-traject. Bij WerkVinden2.0 actief zijn gaf me veel voldoening en ik ben blij dat ik wat heb kunnen bijdragen. Iets wat ik de komende tijd nog steeds hoop te doen.

Lees hier verder.
Hans Overes
Hans Overes vond werk als chauffeur
61 jaarJuni 2014Meer dan 25 jaar werkte Hans Overes (61) voor het Alphense Verkerk Transport totdat het bedrijf ten onder ging, eind 2013. Sinds juni 2014 is Hans echter weer aan het werk, nu bij Mostert Transport en hij is gelukkig dat hij weer een vrachtwagen langs de wegen kan sturen.
...
‘Jullie doen een hoop voor de mensen’, complimenteert Hans WerkVinden 2.0. Lees hier verder.
Annemieke Toersen
Annemieke Toersen vond werk als recruitment consultant
Januari 2015De eerste dag dat ik van WerkVinden2.0 hoorde was in september 2013. Via via hoorde ik van een groep mensen die op zoek zijn naar werk en kennis willen delen op zolder boven Randstad Uitzendbureau. Bij binnenkomst bleek dat ik beland was in een zogenaamde trajectgroep.
...
Een trajectgroep is een groep lotgenoten met verschillende achtergronden die, naar blijkt, allemaal tegen dezelfde issues aanlopen. Het gevoel in de steek gelaten te zijn, de druk van instanties...
Lees hier verder.
Marjan Hendriks
Marjan Hendriks vond werk als HR Business Partner
54 jaarDecember 201454 jaar, zonder baan en dat als HR-professional. Via, via in oktober bij WerkVinden2.0 beland... om mijn kennis en kunde te delen met anderen. Mensen zoals jij en ik, zonder baan, die een zetje in de goede richting nodig hebben...
Binnenkomen bij WerkVinden2.0 op een kennismakingsmiddag voelde aan als een warm bad...
Bedankt team van WerkVinden2.0 voor alle hulp die jullie WerkZoekers bieden, alle inspiratie, enthousiasme en oprechte interesse, om van WerkZoekers WerkVinders te maken!
Lees hier verder.
Danielle Koomen
Danielle Koomen vond werk als office manager.
April 2015Danielle Koomen. Na 7 jaar bij een PR/Communicatiebureau in Mijdrecht gewerkt te hebben raakt Danielle Koomen haar baan kwijt door bezuinigingen. Kort daarna komt ze in contact met WerkVinden2.0.

Danielle is een van bekende gezichten - WerkDoener - binnen WerkVinden2.0. Ze heeft aan de wieg gestaan bij de oprichting van WerkVinden2.0. Ze heeft onder andere de website en nieuwsbrief opgezet en lange tijd workshops georganiseerd.

Inmiddels is zij weer aan het werk. “Ik werk nu 4 dagen per week als office-manager bij Talba Nederland in Alphen aan den Rijn”, vertelt Danielle Koomen. “Dat is een groothandel in optiek accessoires. Een leuke baan, waar veel organisatievermogen voor nodig is. En dat is nou precies wat goed bij mij past.”

Lees hier verder.
Peter Nijessen
Peter Neijssen
April 2015Als je je afvraagt waarom dit een succes verhaal is en wie dat succes geboekt zou moeten hebben dan vraag je je natuurlijk eerst af wat is WerkVinden2.0 en wie is Peter Nijessen. Als het goed is kan je dat direct op het internet vinden. Maar dat vertelt natuurlijk maar één klein deel van het verhaal.

Zonder WerkVinden2.0, de workshops, trajecten, vrijwilligers en de netwerkmomenten, denk ik dat mijn dagelijkse leven er na het verlies van mijn betaalde baan er heel anders uit zou hebben gezien.

Lees hier verder.