Van het Bestuur

Onze ambities begin 2018 in beeld

Vorige week donderdag 4 januari 2018 vond bij WerkVinden Alphen een bijeenkomst plaats voor iedereen die werk zoekt en op de een of andere manier verbonden is aan de stichting.

Deze middag werd een aantal zaken door penningmeester Roy nader toegelicht zoals de doelstellingen van 2018, het aanbod, het nieuwe onderkomen, de verhuizing en de communicatie. Tevens stelde de nieuwe voorzitter van WerkVinden Alphen, Peter van der Veer zich voor aan de aanwezigen. Peter is een ICT-er met een eigen bedrijf en gespecialiseerd in de vertaling van diverse groeps- en bedrijfsprocessen van strategie naar operatie.  Verderop in deze nieuwsbrief een persoonlijk stuk over Peter van der Veer. Een korte samenvatting van deze middag.

  • De doelstellingen van 2018 spitsen zich toe op de primaire doelgroep 50+ op zoek naar ander werk. Uiteraard wordt ook gefocust op personen op zoek naar werk in andere leeftijdscategorieën. Deze laatste en jongere groep blijkt in de praktijk iets gemakkelijker werk te vinden en te behouden. Ook werkgevers behoren tot de aandachtsgroep in het kader van :>50+ op zoek naar (ander) werk,vrijwilligerswerk
  • Qua aanbod zijn we druk bezig met het inventariseren van de wensen van onze doelgroep(en) en zoeken we naar innoverende workshops. Ook zal meer toegespitst gaan worden naar maatwerktrajecten. Heeft u specifieke wensen op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling. Laat het ons dan weten.
  • Met bloedend hart sluiten we met ingang van 1 februari a.s. onze deuren aan de Zuidpoolsingel. Waar echter deuren worden gesloten, gaan andere deuren weer open. Reden voor hiervoor is de hoge huur die wij niet meer kunnen opbrengen. Veel alternatieve locaties in Alphen zijn bekeken. We zijn voorlopig tot de volgende oplossing gekomen. Onze nieuwe huisvesting zal vanaf februari plaatsvinden op twee locaties:I-Flow voor inloop, hulp bij CV, Linkedin etc. Castellum voor workshops, vergaderingen etc Voordeel van de locaties is dat ze centraal gelegen zijn en eenvoudig te bereiken. In onze nieuwsbrief eind januari wordt u nader geinformeerd over data en openingstijden
  • Het pand aan de Zuidpoolsingel wordt leeggehaald en het meubilair wordt voorlopig opgeslagen. Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk Werkdoeners ons kunnen helpen met de fysieke verhuizing op 25 en 26 januari. Wellicht zijn er werkdoeners die nog persoonlijke spullen hebben liggen bij WerkVinden. Deze moeten voor 15 januari opgehaald worden. Op 30 januari a.s. wordt het pand schoon opgeleverd. Contactpersoon voor de verhuizing is Michael Scholte.
  • Qua communicatie verandert er vooralsnog niets. We hanteren de oude website www.werkvinden2punt0.nl totdat de nieuwe website van start gaat. Ook de nieuwsbrief verschijnt voorlopig tweewekelijks.
  • Ondanks het feit dat de opkomst beperkt was, kunnen we stellen dat er interessante discussies zijn gevoerd over diverse werk gerelateerde onderwerpen. Dank voor jullie bijdrages deze middag.