Van het Bestuur

Op 2 november van dit jaar schreef ik over veranderingen. Veranderingen vanwege het succes dat wij met z’n allen hebben behaald en de aantrekkende economie. Als bestuur hebben wij de afgelopen maand meerdere ‘hei’ sessies met elkaar gehad. Om te praten en te besluiten over de wijzigingen die wij als WerkVinden moeten ondergaan.

Want door de aantrekkende economie zijn er minder mensen en werkdoeners zonder werk (gelukkig), nemen er minder mensen deel aan onze activiteiten en nemen als gevolg daarvan onze inkomsten sterk af. En omdat wij een stichting zijn zonder subsidies, zijn wij volledig afhankelijk van deze inkomsten. Als stichting maken we daarnaast ook kosten, met de maandelijkse huur van ons pand als grootste kostenpost.

Wat hebben wij besloten als bestuur? Kort gezegd; onze focus verleggen naar de 50 plusser, die nog steeds geen of te weinig werk heeft.

Hoe dat er uit gaat zien, doen we uit de doeken tijdens de kerstborrel op 14 december. Bij de uitvoering van die verandering gaan we in ieder geval jullie betrekken. De consequenties hiervan zijn dat wij met deze nieuwe focus op de korte termijn niet verwachten dat onze inkomsten drastisch zullen toenemen. Daarom hebben wij de huur van ons pand opgezegd, uiterlijk 30 januari 2018 zullen we het leeg moeten opleveren. Ook hierin zullen we jullie betrekken want vele handen maken licht werk.

We zijn al aan het kijken naar alternatieve ruimten, om op vaste tijdstippen ‘open’ te zijn en workshops en trajecten te kunnen geven. Onze activiteiten blijven doorlopen.

Naast al deze besluiten, heb ik als voorzitter ook besloten om het stokje over te dragen. In augustus 2016 was ik gevraagd of ik voor 3 maanden samen met Ronald Rops te kar wilde trekken. Voor mij zijn dat inmiddels 15 maanden geworden. Nu ook de focus wordt verlegd treedt er een nieuwe periode aan voor WerkVinden en daarmee voor een nieuwe voorzitter.

Ik wens jullie allemaal veel plezier en geluk met een big hug.
Jan Mulder